21 Ekim 2009 Çarşamba

Kızlık zarı

Kızlarda cinsel organlarının (vagina)ın girişini kapatan ve kız olduklarını, evlenmediklerini, herhangi bir erkek tarafından el sürülmemiş olduğunu, belirlemeye yarayan bir zardır. Buna bekaret zarı da denir. Kadın -, erkekle ilk cinsel birleşme neticesinde bu zar yırtılır ve dışarıya bir miktar kan çıkar.
Bir erkek evlenirde kadının kız olarak bulamazsa, bazı hallerde bir şey gerekmez, (zira kızlık zarı, bir şüpheye gerek olmadan, kendiliğinden de bozulabilir. Mesela hoplayıp, zıplama, adet kanamasının çok olması, uzun müddet kız olarak babası evinde beklemesi, ağır bir yük kaldırma veya taşıma gibi nedenlerden dolayı kızlık zarı bozulabilir.


Kadın hastalıkları uzmanlarına göre kadınların adet kanamasının çok olmasından dolayı kızlık zarının bozulamayacağını, ancak esneklik kazanabileceği belirtmişlerdir.

Kızlık zarını bilinçli bir şekilde yırtıldığını anlayan genç kız hiçbir şekilde paniğe kapılmamalıdır. Günümüzde neredeyse ölüm hariç her şeyin çaresi bulunmaktadır, modern tıbbın imkânlarından yararlanarak zarı yırtılmış bayanlar ufak bir ameliyat operasyonu ile bu sorunu halledebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder