21 Ekim 2009 Çarşamba

Kızlık zarı tamiri - diktirme

Kızlık zarının tamir edilme işlemine himenoplasti ( hymenoplasty ) veya hymenorraphy denir. Bu işlem için ne zaman olacağı veya kaçdefa ilişkiye girildiğinin önemi yoktur. Kızlık zarının dikildiği sadece jinekolog veya adli tıp tarafından incelemeler sonrasında anlaşılabilmektedir.


Kızlık zarı tamiri ( dikimindenden sonra ) kanama olabilmesi %100 garanti değildir. Yırtılmış olan zar’ın tamamen tamir edilmesi ( dikilmesi ) olanaksızdır. Bu zar diktirme operasyonunun hukuki hiçbir ( cezası ) yaptırımı yoktur.

Gerçekten’de 1996 yılında Lancet dergisinde yayınlanan bir makelede kızlık zarı tamiri`nin Mısır’da ilk gece cinayetlerini %80 oranında azalttığı ileri sürülmektedir.
Yeniden elde edilen beraketin bedeli Berkeley Tıp Dergisinde yapılan araştırmaya göre;

Mısırda : 100-600$ arası,
Türkiyede : 100-1500$ arası değiştiği belirtilmektedir.

Her doktor bu ameliyatı yapabilir mi?
Hayır. Pekçok jinekolog bu ameliyatı prensip olarak yapmaz. Ancak Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere dünyanın hemen her ülkesinde bu ameliyatı yapan doktor ve klinikler mevcuttur.

Ameliyat ne zaman yapılmalıdır ?
Bu yapılacak olan ameliyatın türüne bağlıdır. Bazı ameliyatlar ilişkiden bağımsızken bazı tür dikişler evlenmeden 3 gün önce yapılmalıdır. İşlem genelde 30 dakika kadar süren, genel ya da lokal anestezi altında yapılabilen nispeten basit bir operasyondur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder