5 Ekim 2009 Pazartesi

İdrardan kan gelmesi

İdrardan kan gelmesi, böbreklerden süzülerek gelen idrarın toplandığı keseye verilen isme idrar torbası diyoruz, burada toplanan idrar, zaman zaman idrar torbasının kasılması sebebiyle idrar cinsel organlarımızdan dışarı boşaltılır.


Belirtileri:

Bazen beldeki omuzlardan idrar torbasına yakın olan bir yerin darp veya düşme sonucu yok olması sebebiyle mesane çok miktarda idrarı depo edemediğinden ansısın dışarıya istem dışı olarak çıkar, uyku da buna yardımcı olur, çünkü kaslar gevşemiştir. Bu hal çoğu kez çocuklarda ve yaşlılarda görülür. Böbreklerin iflas etmesi veya aşırı soğuk alması idrarın hastalıklı olup kanla karışıp dışarı gelmesi idrar yollarını ve böbreklerini üşütmekten kaynaklanır.

Tedavi:

Ödağacı tozu, idrarını tutamayan kimseler için faydalıdır. Her kim sorgun söğüdü yağını, böbreklerine, kamışına ve kamışın etrafına sürerse, böbrek üşütmelerine ve idrar damlamasına karşı gayet iyi gelir, acur, mesane ağrılarına karşı faydalıdır. Tohumu ise idrarı söktürür, reyhan, idrar yollarındaki şişlikleri iyileştirir.

Bal, böbrek ve mesane tıkanıklaıklarını açar. Şeker kamışı idrarı çoğaltır.
Mekkeayrığı idrarı ve adet kanamasını söktürüp çoğaltır, soğuktan meydana gelen şişlikleri dağıtır, papatyanın suyu içilir veya lapasının üzerine oturulursa, idrarı ve adet kanamasını söktürüp çoğaltır. Bal, tıkanan organları açar, idrarı ve sütü çoğaltır, ağrı ve sızıy dağıtır, mideyi de yıkayıp temizler. Kekik, idrarı ve adet kanamasını söktürüp çoğaltır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder